STRATECH OVER PFFP

 

Stratech is een softwarebedrijf in Enschede dat oplossingen levert voor diverse branches, zoals voor logistiek, industrie en de schuldhulpverlening. Een succesformule, mede dankzij een jarenlange ervaring in deze specialistische markten, de stabiele basis en de nuchtere kijk op zaken. PffP heeft daar al vele jaren een ondersteunende bijdrage aan mogen leveren, met name in het stroomlijnen van processen en het verzorgen van rapportages. Vier jaar geleden kwam Niek de Boer bij Stratech in de functie Manager Finance & Control en HR, en werd daarmee ook voor Maarten van Dril het eerste aanspreekpunt. “En vanaf de eerste kennismaking ging het eigenlijk allemaal vanzelf”.

Oplossingen voor interne processen en rapportages

“We zien Maarten eigenlijk als iemand die bij Stratech hóórt”, zo begint Niek zijn verhaal. Maarten werkte al langer voor Stratech dan ik hier zelf werk, en ik heb er werkelijk geen moment over nagedacht of we misschien iemand anders moesten inschakelen voor dit werk. Vanaf het begin ging het allemaal vanzelf.

Maarten werkt elke maand één dag voor ons en dat doet hij geweldig. Overigens werkt Maarten niet aan oplossingen voor onze klanten, maar aan onze eigen interne processen en rapportages. Vanuit mijn functie heb ik daar veel mee te maken, vandaar dat Maarten en ik daarin veel samenwerken. Het is een heel geruststellende gedachte dat er hier niets is dat ik moet weten en dat Maarten niet weet. En daarbij: hij voelt ons heel goed aan.”

Iemand die dicht bij zichzelf blijft.

Voelt ons goed aan? “Ja, inderdaad. Maarten is iemand die heel dicht bij zichzelf blijft en dat is iets wat ik graag zie. En waarschijnlijk is dat ook de reden waarom hij heel goed in staat is om ons zo goed aan te voelen. Hij weet precies wat wij willen en vooral wat wij nodig hebben. Misschien vinden we dat zelfs wel het allerbelangrijkste in onze samenwerking.

Eigenlijk vind ik het ook heel bijzonder: meteen weten wat iemand nodig heeft en aan een half woord genoeg hebben.” Het ontwikkelen van rapportages is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden die PffP voor Stratech verricht. Dat kunnen bijvoorbeeld rapportages vanuit de lijn naar de directie zijn. En die blijken dan ook voor Niek altijd weer uitstekend te werken.

 

Niek: “Ik weet nog goed dat ik op een gegeven moment belangrijke rapportages voor specifieke interne processen aan de directie moest presenteren. En dat werd een fantastisch moment. Een moment dat je denkt: wat fijn dat we met Maarten samenwerken en dat hij feilloos weet wat we nodig hebben.

Dat laatste betekent trouwens ook dat hij af en toe met adviezen komt over hoe dingen nog beter kunnen. We weten zelf heel veel, maar op sommige momenten geeft Maarten duidelijk aan dat het op een bepaalde andere manier veel beter kan. En dat neem ik dan graag van hem over.”

Kennispartner voor oplossingen die Stratech nodig heeft

“Natuurlijk zijn er ook momenten dat je je realiseert dat je nog andere wensen hebt. Ook in de samenwerking met PffP. Kijk, Maarten is en blijft natuurlijk een software specialist. Dat zijn vaak mensen die een oplossing bedenken en als die oplossing dan goed aanslaat, hebben ze zoiets van: nu is het klaar. Maar wat juist op zo’n moment handig zou zijn, is dat je over een duidelijke, complete beschrijving zou beschikken. Dat is af en toe wel eens een punt bij ons.
 


Maar we realiseren ons heel goed dat daar voor ons ook een taak ligt: om daarover goed te communiceren en afspraken over te maken. We zien PffP als een ideale kennispartner. Normaal gesproken is die aanduiding bij Stratech alleen voorbehouden aan onze klanten, maar PffP is dat zéker ook omdat Maarten alle kennis heeft van de programmatuur en van AFAS-oplossingen die Stratech nodig heeft. Er is niets dat hij niet weet. Dat maakt Maarten zéker tot een kennispartner en daarom is het geweldig om met hem te werken.

 

"Stratech, met de slogan 'Samen vereenvoudigen we complexe processen', is een bedrijf dat zich richt op het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen met behulp van diepgaande marktkennis en innovatieve software.

Het bedrijf opereert in twee branches:

Logistiek: Met een unieke totaaloplossing en internationale marktkennis helpt Stratech organisaties om import en export efficiënter te laten verlopen.

Sociaal: Stratech maakt gebruik van een flexibel en gebruiksvriendelijk cliëntvolgsysteem om schuldhulpverlening en budgetbeheer te vereenvoudigen."

‘We zien PffP als een ideale kennispartner.’