Stratech: ”PffP denkt veel stappen vooruit”

 

”Maarten van Dril is een zeer gedegen consultant die echt meedenkt met de onderneming”, zegt Martijn van de Poel, directeur van softwarebedrijf Stratech. ”Het is niet: u vraagt, wij draaien. Maarten heeft een luisterend oor en is een plezierige vent om mee te schakelen. Hij vraagt door: wat wil je nu echt bereiken?” 
 

 

De wens van Stratech is om de processen in de organisatie te stroomlijnen. Toen PffP bij Stratech binnenkwam, hielp het eerst om alle bugs uit het systeem te krijgen. Van de Poel: ”Profit was ooit neergezet met minimale consultancy. We hadden veel zelf ingericht, op een inefficiënte manier. Dankzij de inspanningen van PffP is dit rechtgezet. Nu zijn we bezig met wat we echt willen: het automatiseren van taken, met name in het commerciële proces. Consultants moeten geen last hebben van het systeem, maar er juist door worden geholpen.”

 

”Maartens kracht is de vraag achter de vraag achterhalen”

 

 

 

Stratech is bezig met een professionalisering en de transitie naar taakgericht werken. Dat is een grote transitie: van een organisatie die heel functioneel werkt, naar een procesorganisatie. Martijn van de Poel: ”We willen de boel standaardiseren waar mogelijk en zorgen dat iedereen dezelfde werkwijze volgt.” Workflows in Profit spelen daarbij een belangrijke rol.

Maarten werkt bij Stratech intensief samen met Martijn Sonneveld, de controller. Hij omschrijft Maarten als een kritische meedenker, een sparringspartner. ”Maarten helpt mee met de implementatie en wijst hierin de weg. Wat heeft prioriteit en waar winnen we de meeste efficiëntie? Zijn kracht is de vraag achter de vraag achterhalen. Hij geeft gerust tegengas als wij verkeerde prioriteiten hebben. Maarten denkt veel stappen vooruit: hij ziet van tevoren waar iets misgaat en geeft suggesties ter verbetering.”

Zo hielp PffP het afgelopen jaar met het verbeteren van het proces rond opdrachtbevestigingen. Waar die eerst handmatig werden ingevuld door iemand in de backoffice, rollen ze nu uit het systeem. Het digitaliseren van de verkoopfacturen verkortte tegelijkertijd de betalingstermijn en verbeterde het klantcontact. Om nog maar niet te spreken van de enorme berg post waar het kantoor op bespaart.

Bij Stratech vervult PffP de rol van businessconsultant bedrijfsbreed. ”Maarten legt altijd uit wat hij doet en waarom, dat is prettig”, zegt Sonneveld. ”Er is een goede balans tussen wat hij doet en wat ik zelf kan oppakken. Bij ingewikkelder zaken vind ik het prettig als hij ernaast zit. En soms weet ik: PffP heeft dit in 5 minuten gefixt.”

Zeker nu, met de professionaliseringsslag, moeten mensen binnen Stratech hun gedrag op bepaalde punten veranderen. Sonneveld: ”Als de organisatie groeit, moet je zaken slimmer gaan doen. Niet iedere klant kan meer een uitzondering zijn. Je moet naar standaardisatie toe.” De rol van Sonneveld is om zijn collega’s enthousiast te houden voor AFAS Profit. Dat doet hij door ook kleine innovaties en leuke handigheidjes te introduceren, waar werknemers direct profijt van hebben. Een verlofoverzicht bijvoorbeeld, of een leuke app voor de afdeling sales. Een ander voorbeeld is de automatisering van inkoopfacturen. Managers krijgen geen mapjes papieren meer op hun bureau, maar klikken een button aan en zijn klaar.

Sonneveld ziet Maarten als een goed voorbeeld van iemand die efficiënt werkt en goed met zijn klanten omgaat. Zodanig, dat hij hem vroeg een inspiratiesessie te houden met de consultants van Stratech. ”Maarten spreekt met gezag”, zegt Sonneveld. ”Het zou mooi zijn als zijn attitude hier navolging krijgt. Declarabel zijn, duidelijkheid scheppen voor de klant, je verantwoordelijkheid nemen, niet altijd overal ja op zeggen. Een consultant is zelf verantwoordelijk voor het vullen van zijn agenda. Maarten is daarin een inspirerend voorbeeld.”

 

Stratech

Stratech ontwikkelt sinds 1989 innovatieve softwareoplossingen in de nichemarkten recreatie, logistiek & industrie en publiek & re-integratie. Het stelt klanten in staat hun kennisintensieve en complexe werkprocessen efficiënt te organiseren en de continuïteit ervan te waarborgen. Stratech bedient klanten, , zoals Philips, DSM, KLM en de gemeenten Oss, Arnhem en Zaltbommel alsmede diverse notariskantoren, bewindvoerders, budget- en inkomensbeheerders. In Nederland is Stratech marktleider op het gebied van software voor de recreatiemarkt en werkt onder andere voor Beerze Bulten, De Twee Bruggen en Buitenleven Vakanties. Ook is Stratech internationaal actief, waaronder in Duitsland, België en Luxemburg.

 

PFFP

Passion for flow Professionals helpt organisaties met het vertalen van de processen in hun organisatie naar de software van AFAS. PffP is gedreven om de vraag áchter de vraag te achterhalen en vervolgens een eenvoudige oplossing te bedenken. Met een sluitend proces als resultaat.

 

ANDERE CASES

Saltro: ”PffP kent onze organisatie door en door”
Amarant: ”Onze wensen komen uit”
APS: “Meedenken is de kracht van PffP”
Stratech: ”PffP denkt veel stappen vooruit”

2023 © PffP. All rights reserved.