APS: “Meedenken is de kracht van PffP”

 

Werk verdampen, dat is wat APS wilde bereiken met AFAS Profit. Na de livegang in 2013, klopten controller Natascha Hoeing en mede-directeur Kees Hoogland aan bij Passion for flow Professionals. Hun wens was om processen verder te optimaliseren. ”Het invoeren van informatie in Profit, maakt je nog niet in control”, zegt Kees. ”Het gaat erom hoe je er resultaat uithaalt.” APS wilde het pakket zoveel mogelijk benutten en naar de business toe inrichten.
 

 

De eerste indruk van Maarten? Natascha: ”Rustig. Met humor. Scherp. Professioneel. Duidelijk in zijn afspraken. Geen vaagheid, totaal niet mistig. Iemand waarbij je weet waar je aan toe bent.”

Na de aanvankelijke inrichting door AFAS stond grofweg 90%. De rol van PffP was om de overige 10% in te vullen. Zo heeft Maarten de cursusfacturatie, declaraties, inkoop, rapportages en analyses ingericht. Natascha: ”De kunst is om het simpel te houden. Vaak praten mensen in details. Maarten weet dat het van belang is om daarboven te staan. Hij heeft het vermogen vanuit de hoofdlijn te denken. Wat wil je echt? Wat is de essentie?”

 

”Ik heb niet meegemaakt dat Maarten ergens geen oplossing voor had”

 

 

Natascha en Kees hebben beiden ervaring met consultants die al snel gewoon doen wat zij vragen. Kees: ”Het is juist zo fijn als je iemand hebt die met je meedenkt. Een sparringspartner. Dan empower je mensen.” Hij omschrijft Maarten als to-the-point, geen blabla. ”What you see is what you get.”

”Maarten heeft veel empathisch vermogen en kan goed luisteren”, zegt Kees. ”Hij hoort en vertaalt. Meedenken is zijn kracht. Hij versnelt, verrijkt en verdiept het denkproces, maar neemt het niet over. Dit is heel belangrijk: hij laat ons eigenaar van het pakket en van wat er wordt geïmplementeerd. Dat helpt in de uitrol.”

Het resultaat van de samenwerking is tijdwinst, efficiëntie en transparantie. Vroeger kostte het 4 uur om een maandrapportage te maken; nu is dat voor Natascha een druk op de knop. Medewerkers kunnen hun target real-time zien. Sturingsinformatie zorgt ervoor dat Natascha en Kees weer grip hebben op de organisatie.

APS zit middenin een transitie van functieorganisatie naar procesorganisatie. Er moet steeds meer in rollen worden gedacht. Profit speelt ook hierbij een belangrijke rol.

Natascha: ”In de beginfase waren er nog veel onduidelijkheden. Maarten heeft ons geleerd om alle partijen hun zegje te laten doen en toch een goed resultaat neer te zetten. Zijn financiële achtergrond is echt een pré, hij heeft aan één woord genoeg. Ik heb nog nooit meegemaakt dat Maarten ergens geen oplossing voor had.”

 

Stichting APS
APS is een not-for-profit onderwijsinstituut op het gebied van leren, onderwijsvormgeving, schoolontwikkeling en leiderschap. Samen met docenten, leidinggevenden en bestuurders werkt de organisatie aan duurzame vernieuwing in het onderwijs. Het doel: kinderen en jongeren hun talenten ten volle leren ontwikkelen.

 

 

 

PFFP

Passion for flow Professionals helpt organisaties met het vertalen van de processen in hun organisatie naar de software van AFAS. PffP is gedreven om de vraag áchter de vraag te achterhalen en vervolgens een eenvoudige oplossing te bedenken. Met een sluitend proces als resultaat.

 

ANDERE CASES

Saltro: ”PffP kent onze organisatie door en door”
Amarant: ”Onze wensen komen uit”
APS: “Meedenken is de kracht van PffP”
Stratech: ”PffP denkt veel stappen vooruit”

2023 © PffP. All rights reserved.